Ik betrapte me er vanochtend op dat ik het programma Fitte Business echt vanuit mn hoofd, vanuit redeneren geschreven heb. Terwijl het is gestart vanuit een verlangen, maar dat verlangen heb ik nooit gemeld. Ik ben meteen met de uitvoering begonnen en heb het ingevuld zoals ik dacht dat het op dat moment goed was om in te vullen. En ik ben er ook trots op.

Maar waar ik aan voorbij ben gegaan is mijn verlangen. Dat heb ik niet gedeeld. En dat bemerk ik nu.

Het verlangen, of idealisme, of mijn toegevoegde waarde in de wereld (ik ben tenslotte op deze wereld, wat is dan mijn toegevoegde waarde, hoe kan ik de wereld mooier maken dan dat ie is met mijn aanwezigheid?)

 

Waarom dan Fitte Business?

Het raakt me als ik mensen hoor praten over hun werk dat ze het niet naar hun zin hebben, dat ze met lood in hun schoenen vertrekken naar hun werk, dat ze zich niet gewaardeerd en erkend voelen. Dat je gevoelsmatig zoveel tijd van je leven spendeert aan iets wat je niet leuk vindt.

Ik weet, ik heb het mogen ervaren wat het brengt als je met veel plezier naar je werk gaat en ik weet hoe je het kan bereiken.

 

Ik weet hoe het voelt om gierend van enthousiasme ‘s ochtends om 7 uur op je werk te komen en denkt oh gezellig, die collega is er al en die is er, dat wordt vandaag een leuke dag!

Ik zou naar Sardinië gaan, we hadden geboekt en betaald, en ik wilde eigenlijk niet weg want dan zou ik een week op het werk missen.

Nou snap ik dat dat ook een ander uiterste is, maar het geeft wel aan wat erkenning, waardering en inzicht doen.

 

Dat als er eens stevige shit op het werk is in de vorm van problemen voor klanten die opgelost moeten worden maar de werkdag zit er al bijna op, dat mensen dan zonder problemen blijven omdat ze ervaren dat ze toegevoegde waarde kunnen bieden.

Dat het ziekteverzuim niet meer bestaat, niemand wil ziek zijn want stel je voor dat je iets mist…

 

Met fitte business wil ik je inzicht geven hoe je dat kan bereiken, die bevlogenheid in je business/team/organisatie.

 

Wat Fitte Business doet…

Hoeveel meer haal je uit mensen die gedreven zijn, die bevlogen zijn, die enthousiast zijn, die voelen dat ze er toe doen. Die niet anders hoeven te zijn dan dat ze thuis zijn, die weten waarom ze het werk doen omdat het er toe doet, voor de omgeving voor de wereld.

En daarvoor worden ze gewaardeerd en erkend worden. En dat is niet alleen maar met een (dik) salaris maar dat is omdat ze gehoord worden, gezien worden, inzichten krijgen in waarom bepaalde beslissingen worden genomen in de organisatie.

 

Mijn idealisme en werk is dat ik mensen wil laten ervaren wat het brengt om met veel plezier naar hun werk gaan en niet omdat het vanuit de hiërarchie zo bepaald wordt ‘jij moet die dingen doen omdat ik het je vertel’, nee laat mensen tot volle bloei komen. Laat mensen zichzelf meebrengen naar het werk.

Door mensen te waarderen wie ze zijn en niet alleen om wat ze doen.

 

Heb het lef om de potentie van de mens te zien, daarmee zie je ook de potentie van jezelf. Wat is er mogelijk, durf het maar te dromen.

En als je niet zo’n dromer bent maar misschien meer de voorkeur geeft aan of opbloeit van feiten wat zijn dan de feiten van een bevlogen team?

Een bevlogen team kan in 30 minuten wel meer werk verrichten dan een ‘gewoon’ team op een hele dag.

 

Het is waarom ik met COOS ben begonnen. Ik wil graag dat mensen de hoeveelheid tijd die ze besteden aan werk dat ze daar zelf beter, rijker en mooier van worden in hun heelheid.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Hoeveel productiever, succesvoller, leuker is het leven als je werk niet sec als je werk voelt? Het is leuker, waardevoller!

Basisbehoefte nr 1 van de mens is dat ze geaccepteerd willen worden.

 

Ik wil het reactieve wat je nu in organisaties ziet ‘oh er is er eentje omgevallen, laten we er even een (loopbaan)-coach opzetten’ ombuigen naar pro-actief of nee, naar creatief.

Dat we praten over Human Potential in plaats van Human Resources.

Kijken naar het team als geheel en niet kijken naar wat er niet is, maar durf de potentie te zien.

 

Daag de mensen uit door gesprekken te voeren. Ga de gesprekken aan met wat je wil, wat je nodig hebt en wat je verwacht.

 

Oh er is zoveel mogelijk!!

 

En die mogelijkheden wil ik graag met je delen. Met het programma Fitte Business geef ik je inzichten hoe je een fitte business kan bereiken. 3 maanden lang coach ik je en begeleid ik je naar JOUW fitte business. Kijk op www.fittebusiness.nl voor meer informatie.