Ik zie mezelf vorige week nog in een teamsessie die ik begeleid staan: “het is heel nuttig om van je teamleden te weten wanneer ze overbelast raken, hoe dat komt, hoe dat er uit ziet en wie ze kan helpen om er uit te komen”.

Ja, hoe ziet overbelast er bij jou uit?

 

En bij mij?

 

FAKKING overbelast!!!

Ik ben druk bezig met mijn programma ‘Fitte Business’.

Een online en offline programma wat in september gaat lopen (nu al een goed programma trouwens!! Hou het in de gaten!! Ruimte voor 8 personen!)

De site van fittebusiness.nl wordt gemaakt, teksten schrijven, ik ben bezig met het werkboek, de visuals, abonnementje op Canva gepakt omdat dat programma zo lekker werkt om visuals voor social media te maken (en mooie foto’s voor het werkboek), filmpjes monteren, want die moeten iedere woensdag automatisch verstuurd worden, maar dan moeten ze wel af zijn en gekoppeld zijn in het programma wat de mailtjes verstuurd. Afijn, gewoon, lekker online bezig dus…

 

NOT

Dus niet nee, een storing, een internetstoring. Alles waar ik mee bezig ben klapt er uit, loopt vast, hoe je het ook wil noemen, het werkt niet meer.

 

TJUKES!

En dan is het wel nuttig om bij jezelf na te gaan, ok wat, wie en wanneer wordt de rode knop ingedrukt?

NU DUS!!!

 

Oeoeoeoeohhhhhhhhh. De stress voel ik door heel mn lijf heen opborrelen, echt opborrelen…De spanning in de ledematen neemt toe, ik krijg het warm, word ongeduldiger, mn hart klopt nog niet voelbaar sneller, maar ik denk als er een metertje aan had gehangen dan was er wel een versnelling te meten geweest;-) en mn kaken die zet ik vast..door mn kiezen op elkaar te zetten, echt de kaken zitten op slot.

 

Wat eerst een kwestie leek van modem opnieuw opstarten (het was namelijk geen storing in de buurt, het lag echt bij mijn modem alleen) is een uur later een issue van ongekende grootte geworden (voor mijn gevoel dan even, want tja die fitte business MOET af).

 

Een uur lang via de mobiel met de Ziggo medewerker aan de lijn zorgt niet voor een beter humeur bij mij. Hoe goed hij mij ook te woord stond.

Gelukkig zit de tempertuur buiten vandaag ook mee (32 graden…ik schakel echt uit boven de 30, maar dat kan nu even niet….NU EVEN NIET 😉

 

Tja, dan sturen we donderdag de monteur langs, eerder kan hij niet komen…Dat kan niet! Dat kan echt niet! Hoe moet ik nu verder met mijn programma, ik heb skype-sessies gepland, dakannie!

 

Ohhhh, hoezo rode knop ingedrukt! Overbelaste versie van Jolanda is volop gaande. Op en neer ijsberend (hoezo ijsberen, het is fakking warm nu!!)

Kom niet in de buurt met een zeikvraag (en eigenlijk zijn alle vragen nu zeikvragen) want ik snauw je af. Lekker kort lontje, zo uit zich de overbelaste versie vandaag.

 

Gelukkig is er ook zoiets als hotspot via de mobiel. Wordt de mobiel wel heul warm van (heet ie daarom hotspot?), en ik ook ondertussen…Zweet van mn voorhoofd, warmtevlekken (of zijn het stressvlekken?)

Ik kan toch weer even aan de gang, brengt een beetje rust in de tent, een beetje he…

 

De telefoon gaat (mobiel, want vaste lijn werkt niet…:-\)

De Ziggo-medewerker. Hij heeft vernomen dat er toch een storing in mijn woongebied gaande is. En hij vond, omdat ik zo netjes was gebleven aan de telefoon, dat hij me dat even moest laten weten.

Wauw…vanavond om 19 uur zou alles weer moeten werken. En de monteur heb ik niet nodig….