Programma

Om maar een open deur in te trappen, de wereld om ons heen verandert snel, heel snel.
Meer dan de helft van de wereldbevolking is jonger dan 30 jaar. 2 generaties zijn al opgegroeid in een wereld waarin Internet heel normaal is.

In 2010 hadden 1,2 miljard mensen toegang tot Internet, in 2020 zijn dat er al 5 miljard! (bron: Giles Hutchins, Toekomstklaar, werken aan betekenisvolle organisaties, Het Eerste Huis (2016)).

Laat die informatie even op je inwerken en je weet dat er werk aan de winkel is.

En daarbij zijn de producten en diensten ook erg verandert. Internet en software zorgen voor versnelling. Transportkosten bestaan niet meer in sommige branches want binnen een fractie van een seconde is de data aan de andere kant van de wereld en kun je je nieuwe aankoop gaan printen.

Duurde het vroeger nog 75 jaar om 50 miljoen gebruikers van je product te hebben (televisie), tegenwoordig kan dat in 5 dagen (Pokemon Go)

De producten en diensten zijn ook niet meer in eigendom maar zijn in bruikleen, denk aan Airbnb, Uber, Green Wheels.

Dat zijn geen veranderingen meer maar transformaties!

Daar hoort een andere manier van leidinggeven bij, een andere manier van persoonlijk leiderschap. Fitte Business gaat je daarbij helpen. En met fit wordt in deze context een gezondere cultuur bedoeld.

– Meer werkplezier in je business/organisatie/team;
– Meer verbindende communicatie, dus geen oordelen over elkaar maar constructieve gesprekken met elkaar;
– Meer helderheid in de beleidsvoering en communicatie (dat als je aan het ene MT-lid een vraag stelt over strategie en visie je hetzelfde antwoord krijgt dan dat je het aan een ander MT-lid vraag);
– Minder omloop in personeel;
– Minder of geen politiek spel.

Fit en flexibel in kunnen spelen op de veranderingen waarvan we weten dat dat de enige constante is en blijft.

Werken met mensen die ’s ochtends niet kunnen wachten om de werkdag te beginnen, die op de parkeerplaats zien dat bepaalde collega’s aanwezig zijn en denken ‘dat wordt weer een leuke dag’, die niet op vakantie willen omdat ze dan de energie van het werk gaan missen, die thuis gezelliger en leuker zijn omdat ze geen stress van het werk ervaren.

En het programma maakt je flexibel voor al die veranderingen zodat je er beter, of liever gezegd bewuster op kunt anticiperen. Sturend en hiërarchisch leidinggeven werkt niet meer in deze tijd, maar wat dan wel?

Met Fitte Business zal je leren meer bewuste keuzes te maken en niet alleen maar reageren op de gebeurtenissen, maar pro-actief of zelfs creatief kiezen. Want een slimme business wordt niet automatisch fitter maar een Fitte Business wordt wel automatisch slimmer.

Share This