Introvert vs Extravert

Het ene moment heb je behoefte aan drukte en sociale interactie en het ander moment heb je behoefte aan wat tijd voor jezelf. Wie herkent dit niet. Dus het ene moment handel je meer vanuit een extraverte kant en het andere moment vanuit een introverte kant.

En zo heb je op je werk mensen die graag werken vanuit rust, de zaken eerst op zich willen laten inwerken voordat ze in een vergadering een antwoord geven (de zogenaamde denkers) en de ander denkt graag hardop en voelt zich niet voor het blok gezet als er snel een antwoord op een vraag moet komen (de zogenaamde doeners).

Dat is iets waar je rekening mee kan houden in besprekingen. Als jij weet wie de denkers zijn dan kun je daar op anticiperen door ze niet de eerste spreekbeurt te geven en ze tijd te geven om over zaken na te denken. En daarna de vraag aan hen stellen of ze een reactie kunnen geven.

Als je niet weet wat de denkers ervan vinden dan heb je het niet gevraagd. Als je niet weet wat de doeners ervan vinden dan het je niet geluisterd.

Waarmee ik hier zeker niet wil zeggen dat de denkers niet doen en de doeners niet denken, het heeft alles te maken met wat de situatie op dat moment van je vraagt en/of waar je voorkeur naar uit gaat.