Cultuur veranderen…

Laat ik beginnen met je een vraag te stellen: Hoe anders ben jij als het 35 graden is buiten of het is 20 graden? Ga maar even bij jezelf na: hoe staat het dan met je energielevel, ben je veel in beweging, wil en kun je van alles regelen? Of vertraag je en zorg je ervoor niet oververhit te raken?

Het merendeel van de mensen schakelt naar een (paar) versnelling(en) lager als het warmer wordt dan 25 graden. Met 20 graden is er meer activiteit dan met 35 graden. Het heeft weinig zin om mensen bij 35 graden enthousiast te krijgen om actiever te worden, vragen of ze meer werkzaamheden kunnen doen,
Dat is wel wat er gebeurd binnen veranderingen binnen organisaties. In een context van 35 graden vragen we medewerkers om te veranderen, om bijvoorbeeld transparanter te handelen en elkaar constructieve feedback te geven. Die context is echter 35 graden omdat er veel controle en competitie is en er een angstcultuur heerst (we geven het niet graag toe, maar veel organisaties hebben te maken met een angstcultuur)

Dan is het effectiever om de context aan te passen dan dat je de mensen vraagt te veranderen. Als je de context verandert, veranderen de medewerkers mee.