Onlangs heb ik via via virtueel kennis gemaakt met Marie Forleo. Zij is een ambitieuze Amerikaanse businesscoach met een geheel eigen aanpak. Eentje die werkt als een tierelier. En zij inspireert me. Dat is fijn! Inspiratie is altijd fijn, en zeker als je zelfstandig ondernemer bent.

Zij hield me met een uitspraak wel even een spiegel voor: Insight without action is worthless.

BAM, die zit. Want ik kan er trots op zijn dat ik bepaalde inzichten heb gewonnen de afgelopen maanden. Maar wat is het waard als ik er geen actie aan koppel?

Nou helemaal niks dus. Mooie inzichten waar je niks aan hebt. En dat is niet de bedoeling.

En nu weet ik van Roos Vonk haar boek ‘Je bent wat je doet’ ook dat het in de actie ligt, maar oh wat is het lekker om in je hoofd te blijven en gelukkig te zijn met je nieuwe inzichten.

Dan gebeurt er echter niks. Er verandert niks.

Ik ‘moet’, nee ‘wil’, nee ‘kies’ er voor om er iets mee te doen!

Oh, by the way, die ‘moeten-willen-kiezen’ staat er niet voor niks. ‘Moeten’ is voor mij iets wat van buitenaf opgelegd wordt. Bij ‘willen’ komt het al meer van binnenuit en zit er toch nog wel iets van externe druk bij. En ‘kiezen’ is puur vanuit je eigen ik. Wat de buitenwereld er ook van vindt.

Dus, ik ga iets met mijn inzichten doen! Actie in de taxi!