In mijn werk kom ik nog wel eens wat filmpjes tegen om mensen te motiveren en (wat ik zelf mooier vind) inspireren. Ik heb heel wat filmpjes de revue zien passeren. Over hoeveel fouten of tegenslag je (mee-)maakt voordat je uiteindelijk je succes behaalt, tot de tekenfilmpjes met grappige pinguïns en vogeltjes die op eenvoudige wijze een kernachtige boodschap achterlaten.

Toch is er een film (geen filmpje, een duur van 22 minuten noem ik geen filmpje) waar ik even extra aandacht voor vraag en dat is een film van een fotograaf/filmer van National Geographic, Dewitt Jones.

Alleen de titel is er al een om dankbaar en vrolijk van te worden:

celebrate what’s right with the world.

Het is o zo makkelijk om overal commentaar op te hebben en te oordelen.

Dewitt Jones laat zien dat je ook op een andere manier naar de wereld kan kijken. Misschien dat je iets meer moeite moet doen af en toe, alleen is het resultaat vele malen mooier dan dat je ooit had kunnen vermoeden. Als je er maar voor open staat.

Een voorbeeldje uit de film wat me is bijgebleven is de puffball’s scene: Dewitt heeft een prachtig veldje met paardenbloemen ontdekt en wil daar foto’s van nemen. Hij wacht enkele dagen totdat de bloemen in volle bloei staan. Hij heeft alleen iets te lang gewacht en de bloemen zijn uitgebloeid, het zijn puffball’s geworden. En in plaats van teneergeslagen weggaan en geen foto’s te maken (zijn verwachtingen kan hij op het eerste oog niet waarmaken), maakt hij toch foto’s maar bekijkt wat het beste perspectief is om de bloemen op de foto te krijgen. Met als resultaat prachtige foto’s die hij nooit had kunnen maken als het veld met bloeiende paardenbloemen er stond.

Op mijn COOS-facebookpagina heb ik een link naar de film staan (https://www.facebook.com/coos.co.nl).

Zeker het bekijken waard!

(En als je dan toch op mijn facebookpagina bent, wil je deze dan ook even liken? Vind ik leuk ;))